ACEST BLOG

Bine ați venit pe acest blog!

Mă numesc Oana Marinescu. Lucrez în spațiul public de la 19 ani. Am început ca jurnalistă. Am făcut pasul spre comunicarea instituțională la 24 de ani. Am avut și funcții publice - secretar de stat și purtător de cuvânt al Guvernului (2005-2007), director general pentru diplomație publică în MAE, (2008-2010). Am făcut apoi pasul în privat, creând un proiect profesional -  OMA Vision - care promovează comunicarea nu ca pe un instrument de putere și de dominație, ci ca pe o formă de dialog și de responsabilitate.

Dar dincolo de viața profesională este OMUL, cu experiențele și trăirile lui. Îmi place să ajut, să contribui și să împărtășesc. Îmi plac ideile și cuvintele. Îmi place să creez. Îmi place libertatea mea, care vine din conștiință și din valori. 

Acest blog mă reprezintă pe mine ca OM. Nu spune totul despre mine; dar împărtășește din istoria mea, din valorile mele, din experiențele mele, într-un cuvânt, din PERSPECTIVELE mele de viață.

Cred că în viață este ca pe munte. Un traseu ne poate face să creștem, sau să cădem, să fim mai buni, sau mai puțin buni; ne pune față în față cu ceilalți, cu muntele (existența în sine), cu universul și cu noi înșine. Ce facem pe traseu depinde însă doar de noi. Perspectivele se schimbă pe măsură ce urcăm și coborâm. Stă în puterea noastră să deschidem ochii, urechile și inima, să înțelegem, să asumăm, să învățăm și să acționăm. Uneori avem norocul să întâlnim oameni care ne inspiră, ne învață, sau pur și simplu ne luminează orbirea. Alteori nu. În oricare dintre situații însă, în final, suntem noi cu noi înșine. Responsabilitatea propriei noastre vieți este la noi și la nimeni altcineva.

Îmi doresc ca blogul meu să fie o sursă de energie și de inspirație pentru cei care vor să trăiască cu leadership și cu responsabilitate, pentru toți cei care văd viața ca pe un drum pe care cresc și nu ca pe o expoziție multi-brand.

De ce fac asta? Pentru că am ajuns la o etapă de dezvoltare în care pot și am ce să dau din ce am trăit.

Pentru a urmări pagina de Facebook, click AICINo comments:

Post a Comment