Monday, 10 February 2014

O călătorie nouă


In fundal, Vârful Manaslu (aprox 8200 m), văzut de la 4000m. Copyright: Oana Marinescu

Am reușit să mă mobilizez să dau drumul acestui blog abia după ce am digerat una din cele mai puternice experiențe din viața mea: o călătorie în Nepal, între 21 octombrie și 12 noiembrie 2013. Din aceste zile, două săptămâni au fost de trekking.

Am făcut Circuitul Manaslu, ocolind masivul pe un traseu care îl înconjoară ca un brâu, cu cel mai înalt punct în trecătoarea Larkya, la 5130 de metri. Când povestesc despre asta, multă lume rămâne fixată pe punctul de altitudine maximă atins și pe imaginea clasică asociată cu ”Himalaya”. În realitate, călătoria în sine, înainte și după acel moment, a valorat mai mult.

Tocmai de aceea am deschis blogul - care reprezintă pentru mine o călătorie nouă - cu o fotografie din ziua a 10-a de trekking. Fotografia surprinde Vârful Manaslu așa cum l-am văzut de pe traseu, într-una din cele mai pline și mai frumoase etape. Iar imaginea în sine mă umple și acum de forța muntelui.

Voi povesti pe blog, cu cuvinte și imagini, alături de alte experiențe, ce a însemnat pentru mine acest Circuit Manaslu. 

- va urma